Fy kissen ..

Publicerad 2010-03-31 13:25:18 i Allmänt

Det är min kisse som är skyldig till döda fåglar på trappen. UÄK! Jag är besviken, det trodde jag inte om honom. Jag tyckte det small till på trappen så jag öppnade och tittade ut och då ser jag en grannkatt springa och gömma sig. Fort som sjutton kommer Milo fram bakom dörren och springer in i köket med en fågel i munnen och lägger den på köksgolvet! ÄCKLIGT. Fort som attan åkte han ut igen och den stackars lilla fågeln ligger i en icapåse i soptunnan.

mat

Publicerad 2010-03-27 15:23:07 i Allmänt

Tuggandes på en negerboll fantiserar jag om svenska jordgubbar i solen i en skål med mjölk, eller kvällens kvällsmat, jättegod potatisgratäng (vågar man låta bli att förkoka potatisen? mamma lyckas ju alltid utan förkokning) med lövbiff & Patriks hemmagjorda kryddsmör. Ej att förglömma, en smaskig melonsallad!


Jag kan fantisera mera men ..
.. eeeh, jag är hungrig.

tapet kärlek.

Publicerad 2010-03-27 13:04:54 i Allmänt

Kan inte någon bara ge mig 5 meter av den här tapeten! Jag älskar den! Men den kostar en hel förmögenhet. Jäkla skit. Den ingår i Boråstapeters nya kollektion MOMENT VII

vill ha, vill ha, vill ha, vill ha, vill ha, vill ha, vill ha ......

tjugosjätte mars.

Publicerad 2010-03-26 13:41:01 i Allmänt

Fredag! Hade ju kunnat vara sista jobbdagen denna vecka, men numer jobbar jag varje söndag, men sen är jag ledig i tre dagar! och imorgon .. Några ungar, säkert inga ungar utan mer ungdomar har klottrat runt i Hällefors inatt, jäääättekul för mig som får stå och tvätta bort skiten. Men det var bara ett fönster, så ganska lindrigt.

Jag är väldigt seg. Somnade på soffan och sov liiite för länge. Typiskt för Jessica hade messade om kaffe, men får ta det en annan dag! 

Barnvagnen mekade vi ihop igår! Och den är så fiiin. Hoppas den är bra också ;). Har inte riktigt blivit lika bra på vagnen som Frida är, hennes presentation var riktigt proffsig ;)


Lön igår, och det märks att Februari är kort. Dock såg det kanske ut på lönen som om den var kortare än den egentligen var. Attans, jag som tittat ut så mycket som jag vill köpa! Bland annat hängmattan nedan att hänga i spjälsängen. Sägs att bebisarna skall sova bra i dem då de får ligga ihopkrupna typ som de gör i magen :) Den här från Från Lilla mirakel.


Och har hittat massa fint på 4mom.se. Bland annat fina kjolar.
Men det får som sagt bli någon annan månad :).
(tips till dem som behöver mammakläder, dessa två sidor är jättebra!)


Nu måste jag sätta fart och fixa innan jobbet. Klockan tickar fort idag!

Måste ju tacka Andréa för tipset om hårfärgen också!
Det måste jag prova.

ogräs

Publicerad 2010-03-23 14:13:32 i Allmänt

För en gångs skull växer mitt hår som ogräs, tycker dock inte att det känns längre men det syns på utväxten. Det ser riktigt illa ut! Jag kan ju inte hålla på att färga hela håret hela tiden när det växer så fort, då får jag ju inget hår kvar. Att köpa ett paket hårfärg och bara kleta i utväxten och sen slänga en nästan full flaska känns ju jättefel.

Vad gör man?

tjugotredje mars & tjugo veckor.

Publicerad 2010-03-23 10:38:18 i Allmänt

tjugo veckor idag! Det är halvvägs! Nu går det fort som attan, hoppas det går lika fort tills våren kommer också. Det är en riktig akrobat som simmar runt där inne, slår rätt så många kullerbyttor om dagen :D

Nu är det snart dags att sätta igång med renoveringen av vardagsrummet också (matsalsbordet väntar ju). Vi skall riva väggen imellan matrummet & vardagsrummet, och tapetsera. Vill lägga nytt golv också men det är så jädrans stort och det blir myyycket pengar så det får vänta. Kikade in på boråstapeters hemsida, jag som inte skulle ha någon fondvägg hittade ett par stycken intressanta (en liiiten fondvägg skadar väl ingen?). Måste ner och kolla på dem på färghallen någon dag.

Ska kolla klart på ett avsnitt av halv åtta hos mig sen studsa in i duschen. Haha, jag är till och med dammig i håret. Hur lyckas jag?

Ätbara favoriter.

Publicerad 2010-03-22 22:40:42 i Allmänt

Dessa har ju alltid varit goda självklart, men jag får inte nog.

x Isglass. Helst Calippo cola.
x Potatissallad.
x Grillad kyckling.
x Pågens Cremefyllda chokladmuffins.
x Apelsinjuice (helst godmorgon, det vita paketet).

Dock så är inte chips gott längre. Jag köper chips av vana men det slutar alltid med att Patrik får äta upp dem för det smakar inge bra alls längre. Ost&Lök hjärtan funkar dock :)

kök & hall - före och efter.

Publicerad 2010-03-22 11:53:38 i Allmänt

Jag tänkte lägg in lite före och efter bilder på köket, men jag hade ingen bild på det innan jag målade om som stämmer överrens om de nya jag tagit, men lägger upp dem iallafall.



FÖRE
_____
EFTER








FÖRE
____

EFTER




Frukost.

Publicerad 2010-03-22 09:20:30 i Allmänt

hoho

Tar en liten paus från frukosten, känner att det inte kommer sluta bra annars .. 

Vi eller jag har skaffat tv4 anytime, känner att det är lite svårt att ta sig ifrån tvn. Jag är ju en tv människa, men som tur är så kommer Sandra vid lunch och jag har saker jag måste göra innan hon kommer så det blir bra ändå :) Tar igen lite halv åtta hos mig avsnitt som jag missat. Det är roligt!

tjockis

Publicerad 2010-03-21 11:06:07 i Allmänt

 

Jag börjar få lite problem med tröjor med knappar, jobbskjortor osv. :)
Den lilla har buttat runt som attan där inne idag, till och med så pappa Patrik kunnat känna!

Kök & lite hall ..

Publicerad 2010-03-20 14:39:46 i Allmänt






(jaaa, jag vet att vi har udda stolar.)


(Mina fiina koppar jag fått av farmor, funkar inte så bra att dricka ur, men det är så fina!)

yey!

Publicerad 2010-03-19 22:09:00 i Allmänt

Köket är klart! Eller nja, lite småfix kvar, men så är det alltid ;) 

Jag har fixat och målat i rekordfart hela dagen, tur att Zandra & Frida våldgästade mig vid lunch annars hade jag knappt satt mig ner på hela dagen. Men det var helt klart värt det! Jag sa att det skulle vara klart innan helgen och det gav jag mig fan på också. Haha, allt är så mycket besvärligare och jobbigare när man är gravid, hur skall det bli när jag blir riktigt tjock?? ;)

Mätt och belåten.
Tacos har ätits med Patrik & Petri.

Missat nästan hela Lets Dance, men det gör nog ingenting. Antar att Willy går till final. Det är vansinne.
Precis kollat på Solsidan iallafall, det är så BRA!

Bilder på köket kommer när jag tagit dem! Om en stund om jag inte somnar här i soffan.

sjuttonde mars

Publicerad 2010-03-17 11:09:15 i Allmänt

Måste sätta igång med köket, har ingen lust .. 

Ville verkligen måla köket men när vi skulle sätta igång igår så upptäckte vi att tapeten knappt sitter fast på väggen. Så det var bara att börja riva och spackla. Fy så deprimerande. Det har börjar bubbla sig där vi spacklar också så jag får väl börja med att skära bort bubblor så skulle Patrik spackla när han kommer hem ikväll. 

Det verkar inte vara ett enda rum i det här huset som är lätt att renovera. 
Tänkte att köket skulle vara klart till helgen, men det blev ett evighetsprojekt som allt annat ..

Senare ska jag ha körlektion, ingen lust med det heller. 

Kanske känns bättre om jag sätter igång. Provar det!

tisdag

Publicerad 2010-03-16 08:27:42 i Allmänt

Godmorgon!

Illamåendet kommer inte så ofta längre, men idag mår jag illa. Bläääää :(

Vi var på ultraljud igår, och allt såg bra ut med bebis! Så skönt att se det lilla hjärtat slå! Den lilla är nu 19 cm lång och 19 veckor gammal. Men lillen vill inte alls vara med på bild, så är jättesvårt att få bra bilder, för den ligger med huvudet som i en liten grop mellan kissblåsan och moderkakan. En riktig mysis. 

Och det nya datumet är nionde augusti.

Vi åkte till ikea efteråt och blev kvar där en hel evighet, det matsalsbordet vi tittat på förut som varit så dyrt, typ 4000, var nedsatt till 1700! Och ännu värre blev det när vi fick veta att de hade ETT kvar .. Ringde till Daniel och tänkte låna pickupen, men då hade han den uthyrd och hade inte en enda bil med drag. Funderade på att åka och köpa takräcke, men nej. Det fick bli hemkörning, kostade blyga 900:- Men vi slängde med sex stolar för samma frakt.

Senare när jag blir att må bättre så ska jag nog ner o köpa färg och kakelfärg till köket.
hej!

Melodifestivalen

Publicerad 2010-03-13 21:15:11 i Allmänt

Sitter och surfar runt lite och melodifestivalen står på, lade nyss märke till att de har med vissa bidrag från tidigare år tillsammans med vissa från Norge, det är ganska roligt att titta på faktiskt :)

tolfte mars - fredag igen ..

Publicerad 2010-03-12 21:04:30 i Allmänt

.. Och ännu en gång så har Almenäs ful klänning i Lets Dance.  

Jag var dödstrött igår, löjligt trött, aldrig varit med om något liknande. Gick upp och städade banken vid sju och gick och la mig igen när jag kom hem och sov till 10.30 och vaknade utan ångest (över att ha sovit för länge) och mådde mycket bättre! 

Bebis puffar som sjutton och det är så häftigt att känna! Bredvid så myser Patrik & katten. Det perfekta paret :).








nionde mars

Publicerad 2010-03-09 14:18:39 i Allmänt

Ska snart gå iväg till jobbet. Skönt ska det bli! Att gå i solen alltså, inte att jobba. Måste verkligen be Pertti ta reda på om det finns arbetskläder till gravida, jag har letat men kan inte hitta några, märkligt. Börjar bli lite tajt i min skjorta och byxorna har jag inte kunnat ha på flera veckor, nästan så mina egna byxor sitter för tajt även om jag inte kan knäppa dem ordentligt, har ont i magen nästan varje gång jag jobbar .. 

Den hungriga kissen har jag inte sett till idag, den kanske har gått hem nu :) Vi får väl se, den kanske dyker upp igen.

hej!


kisse

Publicerad 2010-03-08 22:55:29 i Allmänt

Den vrålande katten är tillbaka. Dock så vrålar den inte nu. Den har lekt med Milo i flera timmar, de verkar komma jätte bra överrens. Den ville jättegärna in här, men nej. Fick in Milo till slut iallafall, men den andra kissen ligger kvar utanför dörren, och har gjort i ett par timmar nu. Den är jättehungrig, Patrik sa att den bitit hål i soppåsen som stod på trappen och smaskat på kycklingben. Då borde den vara riktigt hungrig va? Aldrig varit med om en katt som gräver i sopor förr .. 

Om någon känner någon med katt i det här kvarteret så kan ni väl höra om den saknas? Jag har aldrig sett den förut innan idag. Den är ganska lik min milo i mönstret, fast lite mer brunaktig. Och rätt liten och rund!

Jag tycker så synd om den, men vill ändå inte ge den mat, den måste ju bo någonstans. Hemlösa katter är väl inte direkt vanligt här?

åttonde mars

Publicerad 2010-03-08 08:09:21 i Allmänt

Yeey, vad fort veckorna går! Hoppas denna gör det, förmodligen inte, eftersom jag ska jobba.

Kom precis hem, har städat banken. Jag tog en omväg hem och gick i solen, gud så skönt det var! Hade kunnat tänka mig att gå en sväng runt kvarteret också, men jag struntade i det.     Det är något som luktar illa i köket, riktigt illa. Jag hittar inte vad det är! Har städat ur kylskåp, tagit ut sopor och det är inte diskmaskinen. Hittade en påse men dåliga äpplen på golvet, men den tog jag ut igår, och det luktar fortfarande. GAH! Får nog göra ett ryck sen.

Apropå lukter. Jag känner något som luktar illa hela tiden, det som är värst är andedräkter. Usch! När jag städar banken har det hänt flera gånger att jag sprungit runt och letat efter gömda fimpar för jag tycker det luktar cigarett och rök, men hittar inga sådana. Måste vara något med ventilationen. Och allt luktar så väldigt mycket mer än vanligt. Ganska jobbigt, hoppas att det går över snart! 

Det står en galen katt utanför ytterdörren och skriker, eller om man kan kalla det skriva, något märkligt ljud gör den ifrån sig. Min Milo kommer ju aldrig våga kommer hem om den där står där och vrålar. Hade stora problem med att stänga dörren utan att den följde med in.

Såhär fina var träden i Kumla förra året i april. Hoppas våren kommer igång snart!


sjunde mars

Publicerad 2010-03-07 21:26:38 i Allmänt

Det känns inte som om tiden går så sakta längre! Lite fortare går det, men på helgern får det gärna gå sakta. Jobbat på ok idag, skulle egentligen städat banken efter, men hade så ont i magen så åkte hem till patrik istället.

Sitter och kollar på nån film om någon timetraveller, ganska bra faktiskt, men var tvungen att sätta mig framför datorn, det var besvärligt att bara ha en sak att koncentrera sig på ;). Jag har bestämt, eller vi har bestämt att vi ska köpa färg och måla om köket, det är en ganska liten förändring, men det kommer att göra så mycket skillnad innan vi skall renovera det! Kaklet är ju fortfarande inte snyggt, och inte kylskåpet heller. Men med ny färg så blir det bättre! Inge skoj med den oranga tapeten som är nu.

Bäst att försöka hänga med.
hej!

sjätte mars

Publicerad 2010-03-06 17:05:56 i Allmänt

Har varit ute på en jätteskön promenad med Zandra & Stina! När vi gick var det riktigt varmt och skönt, men på vägen hem hade jag nog önskat att jag haft ett par extra byxor, men det gör ingenting :). Hittade en söt picknickkorg jag var tvungen att köpa, och lite annat smått. Tack Zandra för en trevlig promenad! Innan vi gick hem igen gick vi förbi statoil så Frida skulle få sällskap hem, där passade jag på att trycka i mig en calippo, isglass är såå gott :).

Är sugen på kyckling idag igen, hoppas Patrik är sugen på det också!

blä!

Publicerad 2010-03-05 22:49:09 i Allmänt

Patrik kom hem tidigt .. Dock är jag inte så förtjust i skicket, men vi behöver inte gå in på detaljer.




Fattar inte hur svenska folket tänker. De väljer Willy över Stefan Sauk??? Willy suger på att dansa, okej, han kanske är liiite rolig, MEN inte mer än EN gång. Stefan & Malin var ju grymma.

femte mars

Publicerad 2010-03-05 20:12:26 i Allmänt

Det är inte många gånger jag tittat på Lets Dance och tyckt att Jessica Almenäs haft en fin klänning. Inte ikväll heller, vem klär henne egentligen?

Idag har jag inte gjort speciellt mycket vettiga saker. Patrik dök in tidigare från jobbet, redan halv två! Så vi åkte och handlade lite. Han är och äter på herrgården med sitt jobb ikväll så jag köpte grillad kyckling m. potatissallad till mig. MUMS! När vi kom hem så gick vi en promenad i solen, jätteskönt! Jordens energi fick jag, men när jag väl skulle göra allt jag tänkt mig så blev jag sååå trött .. Jag somnar så fort jag lägger mig i soffan och ibland räcker det med att bara sitta. 

Magen växer! Måste bli bättre på att ta kort på den regelbundet, det är skoj .. 

Ska fortsätta titta på Lets Dance och i reklamen springa ner i tvättstugan och hämta sängkläder och byta i sängen.
hejsvejs!



tredje mars

Publicerad 2010-03-03 10:10:49 i Allmänt

Tjoho, solen skiner! Har nyss ätit frukost i form av mannagrynsgröt och banan. Väntar på att mitt te skall svalna så att jag kan dricka det. Idag ska jag fortsätta tvätta, vill inte ha någon smutstvätt kvar alls! Sandra kanske skulle komma på kaffe också. 

Pysslade och städade lite i hallen igår. Den är ju så gott som klar. Det skall på en överliggare på panelen upp i trappen och det skall målas där uppe. Och trappen skall målas en gång till. MEN, det ser ju bra ut redan nu :)

Så småningom skall vi byta byrå också, men den där duger sålänge!

kissemisse.

Publicerad 2010-03-02 23:31:00 i Allmänt

Min duktiga kisse som aldrig följer efter mig när jag går någonstans har trotsat idag. När jag skulle ner och städa banken tidigare idag så följde han efter mig och sprang förbi mig, men jag lyckades jaga tillbaka honom och då vände han och sprang som en misil neråt wigelie. Så han var borta i 6 timmar. Tvingade ut Patrik och leta med mig förut men han ville inte komma fram. 

Gick ut för en liten stund sedan och letade en sista gång innan jag ska tänkte sova.
Jag hittade honom! Han låg och huttrade på elins föräldrars bil men kom direkt jag ropade och guuuud så tråkigt det var att bli buren heeela vägen hem. Men nu ligger han och gosar med mig i soffan. Jag är lite hönsig med min kissemiss. Men han är ju så klumpig.

 
liiiten liiiiten, och lite större.

andra mars

Publicerad 2010-03-02 10:39:32 i Allmänt

Blev att känna mig lite vimmelkantig så tvätten, körkortsteorin och allt annat får vänta en liten stund. Det är det jag skall sysselsätta mig med idag, måste ner till stora ica också och köpa ostsås, fanns inte på lilla ica.

återkommer ..

Om

Min profilbild

ciss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela