Hej .. 100 år senare. (34+3)

Publicerad 2013-04-24 20:41:00 i

Men hej!
 
Nu har jag varit hemma i lite drygt två veckor och åkt fram och tillbaka till Örebro varannan dag för prover, kurva, mätningar och annat. Tjoade glatt imorse att det är "bara bra med mig för jag får ju vara hemma" men det höll ju på att sluta sådär då de ville behålla mig när jag var inne i förmiddags. Kanske mest för att infektionsproverna förändrats (lite men ändå märkbart) så för att jag skulle slippa åka in imorgon igen (eftersom det måste vara så jobbigt för mig .. hehe) nu när de vill ha extra koll så erbjöd hon mig att stanna kvar, och kallsvetten kom på en gång, blä. Men jag fick iallafall åka hem och komma tillbaka imorgon men risken finns väl att jag får stanna kvar imorgon men då är jag ju iallafall lite föreberedd. Hoppas, hoppas att värdena vänder åt rätt håll! Övrigt idag så gjorde de viktskattning igen (ca 200 upp, lite klent mot 400 upp sist, så inte över 2000 strecket än, bara 1900), mätning av flöde och fostervatten (bra flöde men inte nog med vatten för att mäta, mindre bra ..) och så gjorde vi den vanliga kurvan som inte alls var som den brukar vara idag, hoppas den är mer som den brukar imorgon och att det bara berodde på häftiga fosterrörelser. Håll tummarna för oss!!

Vad det verkar som så är det max 1 ½ vecka kvar innan vi får träffa den här lilla krabaten. Helst ska den få vara kvar till 36+0 men börjar infektionsproverna ge sämre resultat så får den nog hjälp ut ganska omgående. Anledningen till att de sätter igång mig är för att efter vecka 36 tycker de inte att det finns så mycket att vinna för bebisesens skull men däremot mer att "förlora" med tanke på de här bakterierna ifall det skulle bli en infektion. 

Annars är väl det mesta som vanligt. Jag försöker vila men det är svårt hemma. Jag har börjat få mer sammandragmingar och även onda såna (överansträngning?). Dagarna går så himla fort och det är så mycket jag vill göra men det enda som krafterna liksom räcker till är städning, tvättning och maten sen däckar jag i soffan.
Vi har varit och myst med lilla Signe flera gånger och umgåtts med Frida, Lillie och Daniel också såklart =) Det är så skönt att nästan kunna vara normal! Hoppas att vi inte behöver stanna alltför länge på sjukhuset när det väl är dags och att det är en liten stark bebis som kommer ut till oss ..

2 april.

Publicerad 2013-04-02 13:41:35 i

Nu var det ett tag sen .. Jag har varit på permis över helgen. Jätteskönt! I torsdags så kom Patrik hit till Örebro och vi var ute och åt på kvällen sen sov vi i Elin och Paresh lägenhet till fredag (de var i Hällefors). Det var hur skönt som helst att träffa Patrik i "hemmiljö". På fredagkväll så var vi ute och åt tillsammans med E och P, sen sov jag med Patrik på Scandic. Det var riktigt gott med hotellfrukost på lördagen! Efter frukosten åkte han med sina förläldrar till Lidköping och jag blev körd hit till sjukhuset för kontroll. Allting såg bra ut så Paresh hämtade mig och efter det var jag hos dem till måndag morgon då jag åkte hit på kontroll igen och bestämde mig för att stanna då jag skulle träffa läkaren för planering idag men det verkar inte bli förrän imorgon då vi även skall göra en flödesmätning (navelsträng). Jag hade även fått åkt till Elin idag om jag ville men jag valde att stanna kvar då jag ändå ska tillbaka imorgonbitti och det ändå var rätt ok här med jättetrevlig rumskompis. Vi kom jättebra överrens men så fick hon åka hem idag såklart. Det var tråkigt för nu kommer jag att få en ny IGEN och jag tycker att det är jättejobbigt varje gång det ska komma en ny :(

Anledningen till att de ska göra en flödesmätning är för att bebisen gått upp lite lite mot vad den helst ska. 200 gram på två veckor istället för 400 gram på de veckorna som de helst hade viljat se. Men förra veckan när de gjorde en sådan mätning så såg flödet bra ut så det kan helt enkelt vara så att jag bär på små barn bara :) Men de håller koll på det iallafall!




GLAD blir jag iallafall när jag tänker på att en liten Signe föddes igår! 
 + att mamma Frida fyller år idag så grattis till det med.
Längtar efter er!

Om

Min profilbild

ciss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela