inlägg från igår och idag

Publicerad 2013-03-26 12:05:49 i

Här sitter jag och gnäller om vad synd det är om mig för att jag är fast här .. Lite i onödan. För jag har fått permis både för att åka med och köpa cykel till Alvin och gå ut och äta med Patrik. Dessutom får jag ju såklart åka hem om jag vill, men det är ju inget att rekomendera riktig än. Skulle jag ändå trotsa och åka hem så är det kontroller måndagar, onsdagar och fredagar som gäller. Men nej, än är jag inte så knäpp på det här så att jag åker hem och riskerar lilla bebisen. Däremot så åker jag nog hem efter 32 veckor OM det nu finns goda chanser för bebisen att klara sig ända från Hällefors och hit om det skulle behövas och OM det fortfarande finns en bebis kvar i magen.

Ja, texten ovan skrev jag igår inte så långt efter inlägget innan, men jag fick annat för mig och var sen så trött så jag hade ingen lust att publicera det då. Men då gör jag det nu + att jag kompletterar  med uppdatering från idag.

Jag har fått flytta till ett flerpersonersrum efter nästan 3 veckor i samma. Började ju känna mig rätt hemma där (så hemma som det bara går iallafall). Jag som verkligen inte vill dela rum med någon :( Jag är själv än så länge men det dröjer nog inte innan jag får sällskap. Jag kan inte riktigt slappna av om jag ska bo i samma rum som någon jag inte känner. Blä. Läkaren såg väl desperationen i mina ögon och frågade om det var något jag ville säga till henne eller fråga henne om. Haha! Ja, de slutade ju med att det verkar som att jag får flytta till Norrgatan, 2 km bort (till Elin & Paresh) över påskhelgen iallafall. Det tackar vi för! 




Hej!

m å n d a g

Publicerad 2013-03-25 14:16:00 i

Åh! Jag vill hem och jag vill baka, laga mat och bara plocka med våra saker hemma! Nu har jag snart varit här i 3 veckor, i början så ställde jag in mig på att vara här tiden ut för att jag inte skulle bli besviken om det visade sig bli så. Nu kommer jag på mig själv med att räkna dagarna fram till vecka 32 men läkaren har ju faktiskt bara sagt att vi ska diskutera situationen då och att andra mammor alltid valt att stanna kvar även efter den veckan. Så, det kommer nog sluta med att jag blir besviken iallafall även om jag är så väl medveten om saken. Men man vill ju inte att det ska gå illa heller såklart! Det är ju inte bara för min skull jag gör det här, men man tycker ju ändå att det inte borde spela någon roll om jag sitter här och gör ingenting eller hemma (fast då är det ju avståndet hit som förstör förstås). 

Knäpp blir jag snart på att bara göra ingenting och att vänta och vänta ... 
Imorgon kommer iallafall Alvin och Patrik! Jag ska pussa ihjäl min lilla kille, det var över en vecka sen han var här hos mig nu så jag saknar ihjäl mig!! :(

Nu ska jag se om de kommer nån läkare och pratar med mig eller om jag väntat här flera timmar i onödan. Haha, nu tänker ni typ att "som om hon har något annat för sig" men jag tänkte faktiskt gå till apoteket och till cafeterian och köpa mig en smörgås ;)
 
 

2 veckor på USÖ idag.

Publicerad 2013-03-20 18:07:11 i

Gah, den här dagen har verkligen varit seg! Längtar verkligen hem på riktigt. Stundtals och bitvis så känns det helt okej att vara här, för bebisens skull såklart (kanske min egen också). Men ibland tar hemlängtan över ordentligt. Jag inbillar mig att det ska kännas bättre att ringa och prata med Alvin och Patrik men nja, det känns nästan värre faktiskt :( Alvin verkar inte glömma bort mig iallafall, så det behöver jag ju inte vara rädd för! :)

Roar mig med att surfa, titta på tv och läsa typ hela dagarna. Ibland tar jag en liten promenad ner till apoteket eller cafeterian och på fredag om Elin kommer med lunch så tänkte jag att vi skulle lyxa och fika där nere. Haha. 

Letar efter små små kläder, men det är jättedåligt utbud. Typ storlek 44. Oavsett när bebisen kommer så kommer den antagligen vara pytteliten (kommer inte gå längre än vecka 37). Den kommer nog inte behöva ha så mycket kläder att ha på sig och absolut inte om den kommer inom en snar framtid men man vill ju ändå ha litegrann? Lindex har ju en del i stl. 44 faktiskt, och jag tycker de är jättemjuka och de verkar sköna så där blir det väl några stycken iallafall. Vi har ju redan köpt där innan men i större storlek. Lundmyr har också litegrann men 179:- för en body i stl. 40? Nja.

_____

Imorgonkväll kommer Patrik iallafall och jag längtar! 
God mat har han med sig också och frukost till mig!! :D


19 mars.

Publicerad 2013-03-19 10:05:18 i

Gaaah, snark. Den här dagen kommer bli såååå lång. Jag skulle få besök men det blev inställt då hon blivit sjuk. Dagarna blir så sega utan besök. Men det sparar vi till en annan dag istället. Jag väntar på att de ska komma och göra ctg kurvan, nu har jag ju inte direkt en tid att passa men det är jobbigt att bara vänta iallafall.

Längtar till lunch gör jag inte heller, jag är vrålhungrig men har inga större förhoppningar.
JAG VILL HEM!

Gnäll ..

Publicerad 2013-03-18 14:48:33 i

Åh! Idag har jag jättehemlängtan. Jag saknar Alvin och Patrik. Jag saknar yoghurt med müsli till frukost. Jag saknar att köra bil och jag saknar att handla mat. Massa annat också såklart :( BUHU. Förut har jag ju tänkt att klarar jag av att vara här till vecka 32 då klarar jag väl tiden ut också om det skulle vara så, men FAN det är jobbigt nu. Hoppas, hoppas verkligen att jag får chansen att åka hem efter vecka 32. Om nu risken är mindre för bebisen såklart, annars är det bara att bita ihop. Maten är om möjligt ännu sämre efter att jag blivit bortskämd med så mycket annan mat utifrån. Hade en baguette över från igår som snälla Sabina kom med som jag åt till lunch. Hoppas på att det finns något annat än färsmedaljonger och fisk och potatis i kylskåpet ikväll.

Om en stund tänkte jag ta mig en promenad till apoteket och köpa något att smörja mig med, hela min kropp vittrar sönder av den här torra luften. Köper nog en macka i cafeterian också i förebyggande (ifall maten är skit sen).

Liten 29+0 veckors bula.


15 mars och status

Publicerad 2013-03-15 17:08:16 i

Jag har varit ute!!! Läkaren berättade tidigare idag att jag får börja röra mig på området, yey! Jag var ute nyss och det var jätteskönt att andas frisk luft, sen handlade jag lite, bland annat en smörgås (ifall maten är blä). Den har jag precis tryckt i mig så för tillfället är jag rätt mätt och belåten. Läkaren berättade även att sänkan ser bättre ut så ingen infektion och odlingen visade inga bakterier. Så idag var det bara tummen upp, hoppas att det fortsätter så!

14 mars & inredning

Publicerad 2013-03-14 18:16:00 i

Godkvälll.

Jag har nyss blivit lämnad ensam. Elin har varit här ända sen lunch. Det är så himla skönt med sällskap och jag och Elin har alltid så kul tillsammans. Med sig hade hon kycklingsallad till lunch och jag hade kunnat äta ihjäl mig efter gårdagens svält, haha. Hon hade även med sig nya tvättade kläder till mig! Mina vänner är så fina som kommer med saker, mat och sällskap!  


Idag har det inte tagits några prover. Det har bara tagits en kurva och snart är det dags för kvällens andra kurva, temp och antibiotika. Sen får vi se om det är någon mat i kylen som duger att pilla i sig!

Jag och Elin har pratat om allt mellan himmel och jord idag nonstop. Inredning bland annat. Jag har ju planer på att byta ut lite möbler i vardagsrummet och de sakerna nedan står på önskelistan :).

 

Osocial.

Publicerad 2013-03-13 18:50:48 i

Snart dags för kvällsfika. Yey, limpa, ost och gurka. Te. Nyponsoppa. 
Haha, det är mättar ju lite iallafall. Men är trött på det redan efter EN vecka.

Längtar hem mer än någonsin just nu. Väntar på att kanske få sällskap i mitt rum. Jag som är den som gärna håller mig undan, hämtar in mat och frukost på rummet känner att det skulle vara väldigt jobbigt att ha någon annan i samma rum. Hon frågade om det var ok att de la in någon här om de krisade och vad säger man? (ville säga NEEEEEJ) Klart att det går bra, vad ska de annars göra? Det är högtryck på gravida under uppsikt både här och på förlossningen vad det verkar som. Blä.

Bara lite bitter för tillfället ....


13 mars

Publicerad 2013-03-13 14:20:00 i

Idag har jag varit här i en vecka. Även om det är segt som fan så tycker jag att det går rätt bra ändå, jag är ganska bortskämd med besök den här veckan. Igår var bästa Sabina här i flera timmar och hade med massa gott till mig. På kvällen kom Patrik och höll mig sällskap och med sig hade han lite tvättade kläder, tidningar och DATORN. Efter en vecka är jag rätt trött på att surfa på telefonen faktiskt.

Idag har Fina Ellen varit här med sötaste lilla tjejen - Clara
Perfekt besök till förmiddagskaffet!


Jag är jättehungrig.
Önskar att jag hade ännu fler besök inbokade just idag
Igår var jag bortskämd med hämtmat 2 gånger och just idag bara för det så är maten BLÄ :( 

Jag kom alldeles nyss upp ifrån specialistmödravården där de mätt fostervattnet. Läkaren ville kolla upp hur mycket som fanns kvar eftersom jag upplever det som att det rinner mindre än innan. Min sänka har blivit liiiite sämre så den håller de extra koll på. Men än så länge är allting godkänt.
 

11 Mars, måndag, 28+1.

Publicerad 2013-03-11 12:11:00 i

 
Liten 28+0 mage innehållande 1,1 kgs bebis.

 

Godmiddag! 
Här händer det inte mycket, men alla prover ser bra ut iallafall så jag är glad ändå även om det är s e g t. Jag har tvättat ur smörpaketet ur håret (helt sjukt vilket fett hår man får av att göra ingenting här). Mamma är på USÖ och får behandling idag så hon kommer upp en liten stund i em. 

Vi tecknade en gravidförsäkring fr.o.m. vecka 22 då jag haft blödningar och allmän oro den här graviditeten (med Alvin hade vi ingen). Så idag pratade jag med Trygghansa och de kommer att betala 200 kr per dag som jag ligger här och det är ju inte fy skam! En himla bra försäkring!

Nu ska jag gå och se i kylskåpet vad som bjuds till lunch idag.

Hej sålänge.

En dag i taget ..

Publicerad 2013-03-10 08:21:00 i

 
 Igår kom mina fina killar och hälsade på, fy vad jag saknar dem hela tiden.
 
Jag kan väl inte påstå att det är full fart här, några få saker görs varje dag. Varannan morgon 07.30 kommer de och tar blodprov och jag får min antibiotika, sen får jag hämta frukost (jag som är lite folkskygg väntar tills det tunnar ut lite på folk) som nu. Därefter ska jag ringa på klockan så kommer de och gör en ctg kurva. Sen brukar jag duscha innan lunch och efter lunch brukar läkaren på ronden komma och prata lite. Idag ska jag få prata med en barnläkare som ska berätta om för tidigt födda barn. På kvällen sen är det ny kurva och antibiotika. Det är skönt att iallafall ha lite saker att rätta sig efter. 

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Publicerad 2013-03-07 21:40:00 i

Snopet. Jag har flyttat in på USÖ.. Försöker vänja mig med tanken att jag inte ska få komma HEM på kanske sisådär 8 veckor i värsta fall. Jävla vattenavgång :( men bebis mår bra och jag mår bra och det får man ju vara glad för iallafall!

Patrik har nyss åkt hem och det är så tomt. Jag saknar Alvin så att det värker i hjärtat. Men det är bara att bita ihop :(

Så, nu vet ni vart ni har mig!

frukost - fjärde mars

Publicerad 2013-03-04 10:11:00 i


Mellanlandat hemma innan det är dags att röra sig mot nästa jobb. Vissa dagar är frukost verkligen jättegott och lätt bästa målet på hela dagen. Idag är en sådan dag.

 
Jag tycket hela tiden att tiden sniglar sig fram, med hosta från hell, trötthet och massa jobb. Men varje söndag när vi byter vecka (vecka 28 nu) så tycker jag att tiden bara springer iväg. Jag blir alldeles förvirrad. Det känns som om jag har gått runt bakom en rullgardin i flera månader! Sova, äta, jobba och sen om igen, knappt träffat några vänner heller. Men NU när det äntligen blivit lite ljusare ute så känns det som att någon dragit upp den där jädra rullgardinen och jag hoppas det förblir så. Imorgon ska vi äta frukost tillsammans med Frida & Lillie, och jag längtar redan!

Jag och Patrik tog en Karlskoga och Örebro tur i lördags, köpte bebiskläder (herregud vad fort man glömmer hur små de varit!) och bytte ut våran vardagsservis. Tänk vad så små saker kan göra en på lite bättre humör. Att tycka det är roligt att spendera pengar på såndant är nog dock en tjejgrej, eller?

Om

Min profilbild

ciss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela